webbshop   Tångevent

0730-807472 
info@tangknuten.se   
 

Tångevent vid havet

Gillar du havet och skärgården kanske ett tångevent är en rolig aktivitet för dig! Du får lära dig om våra vanligaste tångsorter och hur dessa skördas. Vår förhoppning är att du får inspiration till att på egen hand börja använda tång i din matlagning . Vi håller tångeven i Särö Västerskog som är ett naturreservat i Kungsbacka samt i Metvik utanför Lysekil.  Mer info om våra event finns längre ner på sidan och i webbutiken. I butiken finner du även ett litet urval av spännande tångprodukter.


event

-EVENT-


 Tång event på land

Landbaserat tångevent där vi tittar närmare på våra vanligaste tångsorter till matlagning.  Eventet sker ute vid kusten i Särövästerskog eller i Metvik som ligger i Lyse utanför Lysekil.

Vi går igenom hur du skall skörda tången och hur du förvarar den. Vi kommer att provsmaka tång och min förhoppning är att ni börjar laga mat med tång efter eventet.

Eventen hålls i det flesta väder.

Deltagare under 18 år följer med i målsmans sällskap. Deltagandet sker på egen risk.

Aktuella event hittar du i webbshoppenTångsnorkling

Detta event är för er som vill snorkla och lära er mer om tång och hur den skördas . Detta event utgår från  Särö Västerskog och Metvik som ligger i Lyse utanför Lysekil.

Vi snorklar tillsammans i en liten grupp och njuter av tång och undervattenslandskap.

Under snorkelturen kommer vi att stanna till och titta närmare på de tångsorter vi hittar. Du får lära dig att skörda tång. Vår förhoppning är att du skall inspireras till att börja använda tång i din matlagning.

Utrustning för snorklingsturen tar alla deltagare med utefter sitt eget behov. Våtdräkt i någon form, snorkel, mask och fenor är att rekommendera. Vi kommer att vara i vattnet och snorkla en tur.

Vi håller eventet i det flesta väder.

Vattenvana och simkunnighet krävs. Deltagare under 18 år följer med i målsmans sällskap. Deltagandet sker på egen risk.

Aktuella event hittar du i webbshoppen


tångknuten

Tångknuten

Tångknuten är ett företag som startats av mig Emily Knuut. Ambitionen är att sprida kunskap kring hur tång skördas på ett hållbart sätt för att användas som ett nyttigt inslag i matlagning. Tanken är också att öka intresset till att våga använda tången som ett spännande tillbehör i kök. Vi vill också att våra deltagare skall få komma ut till vår vackra skärgård och njuta av den vackra naturen både ovanför och under ytan.
Jag är uppvuxen på landet utanför Lysekil och har alltid haft intresse för djur och natur. Kärleken till havet och skogen har alltid funnits där. Nu bor jag och min man på landet utanför Lindome och vi tillbringar även mycket tid i vår stuga vid Gullmarsfjorden.
Jag är i grunden utbildad kock och har erfarenhet av restaurang branschen. Lärare för yngre åldrar valde jag sedan att utbilda mig till då jag gillar att undervisa och lära ut. Intresset för matlagning, naturen och utbildning har nu lett till att jag startat upp mitt företag Tångknuten.
     
Marina utbildningar:
Marinbiologi 7,5hp via Göteborgs universitet
Seaweed foraging, food & health, utbildare Catxalot AB


                                                                                                                                                                                                    Återförsäljare av Diskhandduk

Vill du bli återförsäljare av Tångknutens diskhandukar ring eller skicka ett mail till oss på följande:

Mail: info@tangknuten.se

telefon: 0730-807472


 
 

Tångknuten

_________________

Tångevent

HEM